WOONZORGGEBOUW ‘DE GROTE VAART’

Het gecombineerde woonzorggebouw De Grote Vaart voorziet in 30 woningen voor begeleid- en zelfstanding wonen met 24 uurszorg. Op de begane grond bevindt zich de dagbesteding met onder andere een houtbewerkingsruimte. In verband met de hoge belasting op de luchtbehandeling zou er een enorme installatie op het dak moeten komen en zouden lange, grote kanalen door de woonverdiepingen lopen. In samenspraak met alle betrokken partijen is voorgesteld om de installatieruimte als een rugzak boven de entree te hangen. Daardoor zijn niet alleen de luchtbehandeling kanalen korter geworden, maar zijn ook de centrale verwarmingsleidingen van de woningen gereduceerd.

Ontwerp gemaakt tijdens mijn dienstverband bij Kokon Architectuur en Stedenbouw B.V.
ontwerpteam Kokon: Cor Paauwe en Jorrit ten Berg.

opdrachtgever: Woonkracht 10, Papendrecht.
installatie: Valstar-Simonis adviseurs installatietechniek.constructie: IMd raadgevende ingenieurs.